top of page

8 טיפים לבחירת תאורה לבית

  • Writer: ayeletandnoastudio
    ayeletandnoastudio
  • Jan 31, 2019
  • 4 min read

קניתם דירת קבלן/יד שניה, או שאתם כבר גרים בדירה שלכם מזה כמה שנים ועדיין תלויות אצלכם נורות מהתקרה (אההם...כן במקרה שלי הסנדלר אכן הולך יחף....:-) )? אז הגיע הזמן לקנות גופי תאורה לבית. אבל איך יודעים מה לבחור כשיש מבחר כל כך עצום של גופי תאורה בחנויות? איך יודעים מה מתאים לכל חדר? מה זה אור חם ואור קר?

מה שבטוח זה, שבחירת תאורה נכונה יכולה להשפיע מאוד על האווירה והעיצוב של הדירה.

לכן במיוחד עבורכם החלטנו, לעשות סדר בבלאגן ולהציע לכם 8 טיפים לבחירת תאורה לדירתכם. אז בלי יותר מידי הקדמות, קבלו את רשימת הטיפים:


1. למה משמש גוף התאורה?

בשלב הראשון של בחירת התאורה, אנחנו צריכים לחשוב - מה בעצם אנחנו רוצים להאיר?

האם אנחנו רוצים אור שוטף בחדר, תאורה ממוקדת מעל אלמנט כלשהו, לדוגמא בפינת אוכל, או תאורה דקורטיבית שתשדרג לנו את הקיר או החדר... בהתאם למטרה שנקבע, כך נוכל לבחור את גוף התאורה הנכון, לקבוע את מיקומו, גודלו ומראהו הכללי.


התמונה מתוך http://nisekoprojects.com/niseko-construction-basics-let-there-be-light/


תאורת ממוקדת לפינת עבודה


תאורה שוטפת במטבח בשילוב גופי תאורה דקורטיביים מעל האי

2. חישבו גם על אלומות האור

לפני שאתם ממקמים נקודת תאורה או קונים גוף לנקודה קיימת, הסתכלו מסביב לנקודה. האם יש אלמנטים שעשויים להסתיר את אלומת האור? לא פעם הגענו לדירות בהם מיקמו גופי תאורה up&down (עם אלומות אור למעלה ולמטה) קרוב מאוד לתקרה, ולמעשה התקרה "שברה" את אלומת האור. אין צורך לומר שזה ממש לא נראה טוב...

אבל לעיתים ישנם מקרים בהם ההסתרה היא חלק מהעיצוב. למשל, כשממקמים ספוט מאחורי משרבייה ליצירת משחקי אור וצל.

אז חשוב שתשימו לב!


התמונה מתוך http://airows.com/design/this-kiev-based-apartment-has-an-unreal-interior

3. תאורה טכנית או תאורה דקורטיבית?

אתם בטח שואלים את עצמכם מה זו תאורה טכנית ולמה אני צריך אחת כזו בדירה המהממת שלי? ;-) אז ככה, תאורה טכנית הינה תאורה שמטרתה העיקרית היא הארה. בעבר אמנם השתמשו בתאורה כזו רק במשרדים, באולמות תצוגה וכד', אבל כיום משתמשים בתאורה טכנית גם לעיצוב חדרים בדירה.

בטח יצא לכם לראות תאורה נסתרת מאחורי נישה של טלויזיה או בהנמכות גבס בדירות של חברים... אז אלו הן חלק מהדרכים בהם ניתן להשתמש בתאורה טכנית. תחת הקטגוריה הזו נמצא גופי תאורה שקועים, פסי צבירה ופרופילי לד שקועים או צמודים לתקרה.


שימוש בתאורה נסתרת

תאורה דקורטיבית לעומת זאת, משמשת גם כקישוט. היא לאו דווקא חייבת להיות חזקה ולספק המון אור, אלא היא יותר ליצירת אוירה. תאורה כזו יכולה להיות תאורת קיר, גוף תאורה תלוי או גוף תאורה עומד.

בהתאם לעיצוב הכולל של הבית נחליט היכן למקם תאורה טכנית והיכן למקם גוף דקורטיבי.

לדוגמא, במטבחים בהם יש דלפק או אי נשתמש בשני סוגי התאורות: בתקרת המטבח נמקם פרופילי לד שיתנו אור כללי וחזק למטבח, ומעל הדלפק או האי נתלה תאורה דקורטיבית, גוף תלוי מעניין שמשתלב בעיצוב הכללי של המטבח ומוסיף לו.


תאורה דקורטיבית מעל אי


4. השתמשו בנורות לד

בשנים האחרונות אנחנו רואים שנורות הליבון, ההלוגן והפלורסנט נעלמות מהעולם, ובמקומן יש את נורות הלד. מה שטוב בהן הוא, שלא רק שהן חוסכות בחשמל, אלא שגם גודלן מאפשר לייצר ולעצב גופים באורכים שונים ובצבעים שונים.

אנחנו פחות מתחברות לתאורה נסתרת בצבע כחול בסלון, אבל אם אתם בקטע, לכו על זה :-) .

5. בחרו גוון אור חם

נכנסתם פעם לסופר פארם או לבית מרקחת ושמתם לב שהתאורה שם בצבע לבן בוהק...קר... לא מקום שנעים לשהות בו הרבה זמן... אז זהו גוון אור קר, ואנחנו לא ממש רוצים אחד כזה בבית שלנו. אנחנו רוצים בית חם עם אווירה ביתית ונעימה.

אז קצת הסבר טכני - גוון האור נקבע על ידי טמפרטורת הנורה. ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך האור לבן יותר ודומה יותר לאור השמש. דוקא האור בעל הטמפרטורה הגבוהה יותר, נקרא "אור קר".

סקלת הגוונים נעה בין Daylight, דרך Cool White ועד Warm White. בדרך כלל משתמשים באור הלבן ביותר למחסנים, לתצוגה ולבתי מרקחת, בגווני הביניים למשרדים או למטבח ובגוונים החמים (צהובים) ביותר, לאזורי המגורים והאירוח.

בהרבה מחנויות התאורה ניתן למצוא דוגמאות לנורות בגוונים שונים. מומלץ להתייעץ עם אנשי המקצוע שבחנות, ולא להגיע הביתה ולגלות שהנורה שהחלפנו, היא בגוון לבן בעוד זו שלידה צהובה. אבוי!


התמונה מתוך www.pinterest.com

6. התאימו את גודל גוף התאורה לגודל החדר

ברוב החדרים נבחר קודם כל תאורה מרכזית שוטפת, ורק לאחר מכן נוסיף גופי תאורה דקורטיבים (אם מתאפשר). אבל איך נדע את גודל גוף התאורה המתאים לחדר? הרי לא נרצה גוף קטן שיהיה חסר פרופורציות לחדר...

אז הנה כמה "כללים" בהם אתם יכולים להעזר:

לחדר בגודל 9 מ"ר ניתן למקם גוף תאורה בקוטר 40-45 ס"מ

לחדר בגודל 12-16 מ"ר ניתן למקם גוף תאורה בקוטר 60 ס"מ

לחדר בגודל 20-30 מ"ר ניתן למקם גוף תאורה גדול מ 65 ס"מ.

כמו כן היום, יש המון דירות עם תקרות גבוהות, אז קחו בחשבון שגם לגובה התקרה השפעה על כמות האור שתתקבל בחלל. אז אם יש לכם תקרה גבוהה מהסטנדרט, הקפידו לבחור גופים בהתאם.


7. חישבו גם על הדלקות ומפסקים

אם אתם משפצים או קונים מקבלן - שימו לב גם למיקום המפסקים וכמות ההדלקות.

היום יש פתרונות שמאפשרים לאגד מספר מפסקים יחד, לדוגמה של חברת גביס.

ניתן להדליק מספר גופי תאורה באמצעות מפסק יחיד, אבל כדי ליצור אוירה, עדיף להפריד בין ההדלקות של הגופים. לדוגמא, כאשר נכנסים לחדר רחצה בלילה, מספיק להשתמש בתאורת לילה שקועה בקיר במקום להדליק את התאורה המרכזית.

8. ואל תשכחו לקנות בהתאם לתקציב

יש בארץ מבחר נרחב של גופי תאורה, שמתחילים מעשרות שקלים בודדים ומגיעים, כמובן, גם עד עשרות אלפים. גופים נתלים מעל אי במטבח או גופים על הקיר הם זולים יחסית, אבל אם אתם רוצים גוף תאורה תלוי ומרשים בפינת האוכל - קחו בחשבון שהוא יעלה בהתאם.

עבור תקציב תאורה נתון, חישבו היכן חשובה לכם איכות ועוצמת האור - ולכו על גופים עם לד מובנה, שהם יקרים יותר.


ואם עדיין אתם קצת מבולבלים או לא בטוחים באיזו תאורה לבחור, אנחנו כאן בשבילכם :-) .

רוצים עוד טיפים?

מוזמנים לקרוא את הפוסט על 10 טיפים לשיפוץ ותכנון חדר רחצה.

 
 
 

Comments


איילת ונעה מעצבות פנים

ברוכים הבאים לבלוג שלנו!

אנחנו איילת ונעה. נעים מאוד!

אחת מעצבת פנים ואחת הום סטייליסטית.

אנחנו אוהבות לעצב בתים בכיף וברוגע. 

רוצים להכיר אותנו? קראו עוד...

רוצים לקבל את הטיפים ישירות למייל?

התקשרו אלינו לתיאום פגישת ייעוץ - 0544937379

  • facebook
  • pinterest
  • instegram
bottom of page